Kuchnia
Śniadanie: pasta jajeczno-szynkowa i płatki owsiane na mleku.
Dieta bez mleka, bez glutenu i bez jajka: pieczywo bezglutenowe z szynką i płatki owsiane bezglutenowe na mleku roślinnym.
Kilka naszych smakowitości z lipca:
Zapiekanka bezglutenowa oraz lazania
Korzystamy z sezonowych pyszności
Zdrowo i kolorowo!
Frytki z kalarepy z pomidorami
Śniadanie - twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, bułka graham z masłem
Obiad - zupa grochówka z kiełbaską, leczo wegetariańskie z ryżem
Obiad - pulpety rybne w sosie koperkowym z ryżem, surówka z kapusty czerwonej
Podwieczorek - galaretka borówkowa z bitą śmietaną i granola czekoladowa
Podwieczorek - maślanka z żurawiną
Zagadka - który naleśnik jest glutenowy, a który bezglutenowy?
Podwieczorek - ciocie czarują na koniec dnia coś smakowitego:
Po zajęciach - czas na przepyszny obiad:
Drugie śniadanie - kolorowo i owocowo:
Sycące śniadania na dobry początek dnia:
Nasze fantastyczne Ciocie z kuchni - to właśnie tutaj tworzą zdrowe pyszności dla naszych podopiecznych!